Çevrimiçi Eğitim

Çevrimiçi Eğitim

Çevrimiçi eğitim, öğretmen ve öğrenci etkileşimi ve sınıf materyallerinin yayılması için İnternet’e dayanan elektronik cihazların desteklediği öğrenmedir. Geleneksel bir sınıftan çok daha fazla esnekliğe sahip zengin bir öğrenme ortamıdır.

Çevrimiçi eğitim ile öğrenciler, İnternet erişimi ve elektronik cihazlarla her zaman ve her yerde bir eğitim ortamına dönüşebilirler. Metin, ses, animasyonlar, video, sanal eğitim ortamları ve akademisyenlerle canlı sohbetler içerebilir.

Dünyanın dört bir yanından milyonlarca öğrencinin çevrimiçi lisans programları için çevrimiçi bir platform aracılığıyla en az bir üniversite dersi almaları şaşırtıcı değildir. Çevrimiçi öğrenme, modern eğitimde en büyük devrim olmalıdır. Sistemde muazzam bir değişiklik oluşturdu ve bir şeyler öğrenmek isteyen herkes için büyük fırsatlar sundu.

Deneysel uygulamalardan, günümüz uygulamalarına kadar, çevrimiçi eğitim sürekli olarak eğitim anlayışını değiştirdi ve geliştirdi. Çevrimiçi eğitim şu alanlarda gelişme sağlamaktadır:

• Ücretsiz Çevrimiçi Üniversite Kursları

• Eğitim Erişilebilirliği

• Tamamen Çevrimiçi Liseler

• Tamamen Akredite Çevrimiçi Okullar

• K – 12 Müfredatında Ortak Web Tabanlı Öğrenme

Çevrimiçi eğitim; Günümüzde, teknoloji odaklı dünya, beceri artışı gibi teknolojinin çok hızlı değişmesiyle giderek önem kazanmaktadır. Sürekli gelişen öğrenci nüfusunu eğitmek için yaygın olarak kabul edilmektedir ve tamamende gereklidir.

Çevrimiçi eğitimin gelişimi, şu anda daha fazla eğitim erişimine, esnekliğe ve rahatlığa sahip olduğumuz anlamına gelir, ancak aynı zamanda çok çeşitli seçenekleriniz olduğu anlamına gelmektedir; bu, çevrimiçi lisans ve çevrimiçi master dereceleri söz konusu olduğunda özellikle doğrudur. Sadece en iyi çevrimiçi okulu değil, ihtiyaçlarınız için en iyi çevrimiçi okulu da seçmeniz önemlidir.

Çevrimiçi Eğitim Programları

Tam Çevrimiçi Eğitim:

Çevrimiçi derece programlarında verilen eğitim yöntemleri ve materyalleri genellikle kampüs içi programlar için sağlananlarla aynıdır. Çevrimiçi eğitim, internet üzerinden evde bilgisayarlarını kullanan öğrencilere verilen bir tür eğitimdir.

Karma Eğitim:

Karma Eğitim, öğrencilerin çevrimiçi eğitiminkine benzer esneklik ve geleneksel eğitimde yaygın olan yüz yüze etkileşimden bazılarına sahip oldukları bu iki karşıt öğrenme yöntemi arasında bir uzlaşmadır.

Çevrimiçi kurslar:

Çevrimiçi kurslar, bilgi ve iletişim teknolojilerinin öğrenim için kullanımına odaklanan bir derstir. Çevrimiçi kurslar bir lisans programının parçası olsa da, belirli bir konuda ustalaşmak veya belirli bir beceri öğrenmek için kendi başlarına da alınabilirler.

MOOC:

Çok büyük bir açık çevrimiçi kurs (MOOC), büyük ölçekli etkileşimli katılım, videolar, okumalar, problem setleri ve web üzerinden açık erişime yönelik çevrimiçi bir kurstur. MOOC’lar uzaktan eğitimde yeni bir gelişmedir. MOOC’lar öğrenciler, akademisyenler ve öğretmenler için bir topluluk oluşturmaya yardımcı olan etkileşimli kullanıcı forumları sağlar.

Çevrimiçi Öğrenmenin Avantajları

Çevrimiçi öğrenme, daha fazla üniversite ve eğitim gerektiren tüm alanlarda öğrencilere getirdiği yararlılığı ve çalışanların profesyonel yönlerini korumalarına nasıl yardımcı olabileceğini arttırmaktadır.

Çevrimiçi eğitimin sınırlamaları olmasına rağmen, e-öğrenmenin bugünün eğitiminde neden en büyük devrim olabileceğini bildiren çevrimiçi öğrenmenin çeşitli avantajları vardır. Bunlar;

Ne istersen öğrenebilirsin:

Çevrimiçi eğitim ile geleneksel dört yıllık üniversitelerde mevcut olan herhangi bir programı veya kursu alabilirsiniz. Çok çeşitli çevrimiçi programlar ve kurslar bu tür eğitimin büyük bir avantajıdır.

Öğrenmeyi kendiniz yapabilirsiniz:

Potansiyel işverenlere öğrenmeye kararlı olduğunuzu ve daha fazla bilgi ve yeni beceriler edinmeye istekli olduğunuzu gösterecektir.

Kendi hızınızda öğrenebilirsiniz:

Çevrimiçi öğrenmenin önemli bir avantajı, öğrencilerin eğitimlerini kendi zamanlarında ve kendi programlarına göre tamamlayabilmeleridir.

Düşük bir maliyetle eğitim alabilirsiniz:

Çevrimiçi programların, geleneksel kampüs ortamında yapılan programlara kıyasla daha ucuz olması, sizi bunları dikkate almaya ikna etmek için yeterlidir.

Öğrenmeyi rahat bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz:

Tüm dersler ve gerekli materyaller çevrimiçi platformlar aracılığıyla sağlanır, böylece onlara evinizin rahatlığında kolayca erişebilirsiniz.

Çevrimiçi eğitim ile kaynakları verimli bir şekilde kullanabilirsiniz:

Bir e-öğrenim kursunda, malzemeler gerçek zamanlı olarak hızlı ve kolay bir şekilde güncellenebilir. Çevrimiçi öğrenme, genel verimlilik söz konusu olduğunda birçok fayda sağlar.

Çevrimiçi eğitim ile herkes eğitime erişebilir:

Çevrimiçi öğrenme ortamları, daha düşük gelirli bireylerin hayatlarından değerlerini önemli ölçüde artırabilecek eğitimden yararlanmalarına neden olur.

    wpChatIcon