Mobil Adli Bilişim Araçları

Mobil adli bilişim cihazlar için adli bilişim yazılımlarına erişebilirsiniz

SAFT

SAFT, SignalSEC güvenlik araştırmacıları tarafından geliştirilen ücretsiz ve kullanımı kolay bir mobil adli bilişim uygulamasıdır. SAFT, tek bir tıklamayla değerli bilgileri cihazdan çıkarmanızı sağlar.

AFLogical OSE

AFLogical OSE – Açık kaynaklı Android Forensics uygulaması, Android terminaline önceden yüklenmesi gereken APK formatında bir uygulamadır. İşlem tamamlandıktan sonra, SD karta (çağrı kaydı, kişi listesi ve kurulu uygulamaların listesi, kısa mesajlar ve multimedya) gibi çeşitli bilgilerin ADB aracılığıyla veya kartı harici bir cihaza bağlayarak çıkarılmasına izin verir.

Open Source Android Forensics

Open Source Android Forensics, hem statik hem de dinamik bir analiz veya adli analiz de dahil olmak üzere mobil cihazlar için uygulamaların analizine izin veren çeşitli araçları bir araya getiren sanal bir makine görüntüsü aracılığıyla dağıtılan bir çerçevedir.

Andriller

Andriller, farklı adli yardımcı programları bir araya getiren Windows işletim sistemleri için bir uygulamadır. Hem sosyal medya hem de mesajlaşma programları (Skype, Tinder, Viber, WhatsApp, vb.) İle ilgili diğer birçok ilginç bilginin elde edilmesini sağlar.

FTK Imager Lite

FTK Imager Lite, mobil cihazların analiz edilmesi ve delil elde edilmesi için bellek dökümü ile çalışmamızı sağlar.

NowSecure Forensics Community Edition

NowSecure Forensics Topluluk Sürümü, adli bir analiz yapmak için çeşitli araçları bir araya getiren sanal bir görüntü olarak dağıtılır ve ticari sürümünde farklı türde delil çıkarma veya hatta dosya inceleme işlemleri gerçekleştirebilir.

LIME- Linux Memory Extractor

LIME- Linux Memory Extractor, Android telefonlarda olduğu gibi Linux tabanlı bir cihazdan daimi bellek dökümü alınmasını sağlayan bir yazılımdır. Aynı şekilde, bir ağ üzerinden uzaktan yürütülebilme avantajına sahiptir.

Android Data Extractor Lite (ADEL)

Android Data Extractor Lite (ADEL), Python’da geliştirilen ve mobil cihazın veritabanlarından bir adli akış şemasının elde edilmesini sağlayan bir araçtır. İşlemi gerçekleştirmek için mobil cihazın kök dizinlenmesi veya kişiselleştirilmiş kurtarmanın yüklenmiş olması gerekir.

WhatsApp Xtract

WhatsApp Xtract, WhatsApp konuşmalarının bilgisayarda basit ve kullanıcı dostu bir şekilde görüntülenmesini sağlar. Bu nedenle, mesajlara karşılık gelen bilgileri depolayan farklı veritabanları önceden alınmalıdır.

Skype Xtractor

Skype Xtractor, hem Windows hem de Linux’ta desteklenen, kişiler, sohbetler, aramalar, aktarılan dosyalar, silinmiş mesajlar vb. Hakkında bilgi depolayan Skype main.db dosyasının bilgilerini görüntülememizi sağlayan bir uygulamadır.

Cellebrite Touch

Cellebrite Touch, en iyi bilinen ve eksiksiz delil çıkarma cihazlarından biridir. Ana mobil işletim sistemleri ile 6.300’den fazla farklı terminalle çalışmamızı sağlar. Aynı zamanda çok basittir.

Encase Forensics

Encase Forensics, Cellebrite’ye ek olarak, adli analizde dünya çapında bir referanstır. Geniş özellik yelpazesi, şifrelenmiş dosyaları tanımlayan ve bu amaç için belirli algoritmaları içeren bir araç olan Passware Kit Forensic aracılığıyla deşifre etmeyi içerir.

Oxygen Forensic Suite

Oxygen Forensic Suite, 10.000’den fazla farklı mobil cihaz modelinden bilgi alma ve hatta buluttaki hizmetlerden bilgi alma ve yedekleri veya görüntüleri içe aktarma yeteneğine sahiptir.

MOBILedit! Forensic

MOBILedit! Forensic, tam bir bellek dökümü elde etmek, terminal kilitleme önlemlerinden kaçınmak ve esnek bir şekilde raporlar oluşturmak gibi birçok bilginin alınmasına ve gelişmiş işlemlerin yapılmasına izin verir.

Elcomsoft iOS Forensic Toolkit

Elcomsoft iOS Forensic Toolkit, iPhone, iPad veya iPod gibi iOS cihazlarında fiziksel edinime izin verir. Ayrıca, analiz edilen terminalde kullanıcı şifrelerini saklayan anahtar zincirinin deşifre edilmesi veya tüm süreç boyunca gerçekleştirilen her eylemin bir kaydını tutmak için kaydedilmesi gibi diğer yardımcı özellikleri de içerir.

Android Pattern Lock Cracker

Android cihazlarda desen kilidini kırmak için küçük bir Python aracıdır.

    wpChatIcon